Friday, April 17, 2009

TAHINLI COREK

Bu guzel tarifi 40. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ icin http://missgibi.blogcu.com/ `a gonderiyorum
Uzun zamandir yapmak istedigim corekti, tahinli corek cok severek yedigim ama hic denemedigim bir tarifti sonunda cesaretimi toplayip diger sitelerede soyle bir goz atip gecenin bir yarisi denedim ilk denmeye gore cok da kotu degildi.
Malzemeler:1,5 su bardagi sut ,yarim bardak siviyag ,1 bardak su ,iki yemek kasigi kuru maya, bir tatli kasigi tuz,iki tatli kasigi seker ,5 su bardagi un
ici icin:Kucuk kavanoz lardan tahin, 1 kase pudra sekeri dahada cok olabilir(ben normal tuz sekerle karisik koydum cok farkedilmiyodu),ceviz ,1 kase siviyag hepsini karistirip bir kenara aliyoruz.
Yapilisi:hamur malzemelerinin once sivilari sonra diger malzemeleride ekleyip makinamda bir guzel yogurtturdum 15 dakikada dinlenme suresi bekeldikten sonra hamuru 6 buyuk bezelere boldum ,sonra herbir bezeyi acabildigim kadar actim ve uzerine ,tahin ceviz ve seker karisimini bolca surdum hamuru ikiye bolup yuvarliyarak sardim uzerine yumurta sarisi surup pisirdim.Benim ilk denemem oldugu icin uzerine ic malzemesini surmedim o dahada guzel oluyomus.Tahinli corek ustasi Hulya arkadasim oyle yapiyomus bende cok severek yemistim onun yaptiklarini harikaydi ellerin dert gormesin arkadasim.

2 comments:

edaca said...

nefis olmus ellerıne saglık

Anonymous said...

canım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim