Monday, August 3, 2009

HASHASLI COREKLER


Super bir tarif Ebru arkadasimdan bende cokdenedim ama onunki kadar guzel olmadi,tarif ondan ellerine saglik arkadasim

Malzemeler:1 su bardagi sut

1 su bardagi siviyag

1 su bardagi su

yarim bardak seker

2 tatli kasigi tuz

2 yumurta beyazi ici sarilari uzeri icin , 1 yemek kasigi maya,5 bardak un.
Ic malzemesi olarak hashas kullaniyoruz istege gore su veya siviyag ,hamur mayalandiktan sonra iki katina cikinca yumurta buyuklugunde bezeler alinir,1 cay kasigi teyeyag surulerek acilir hashas surulup sarilip kivrilir resimdeki gibi ayni islem butun hamurlara uygulanir.Tepside yarim saat mayalandirdiktan sonra yumurta sarilari surulup firinda pisirilir .AFIYET OLSUN

4 comments:

camay said...

benim acma tarifimin sutlusu gibi ebrunun hamurisleri mukemmel oluyor , bende mutlaka deniyecegim ,tarif icin tesekkurler haticecim..

Hatice said...

Evet canim bende Ebru`nun bu tarifini cok seviyorum ,ne kadar tarif alsamda aynisi olmuyo ,ayrica senin zeytinli aclarinda super onuda tuturamdim calisamalara devam :)

Anonymous said...

Bayramin kutlu olsun canim. Tüm sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlara insallah.

Nafiye Göktepe said...

Hatice Hanimcim, sizi mimledim, sorular sayfamda, kolayliklar diliyorum...