Malzemeler:
1 kg haslamalik (sari) patates
5-6 tane yesil sogan
1 adet limon
1 tatlı kasigi tereyag
tuz,karabiber
Üstü için:
1 kase yogurt
2-3 dis sarimsak
nane, kirmizi biber
Hazirlanisi :
Patatesler haslanıp soyulduktan sonra tereyagi ile birlikte ezilir,
pure haline getirilir. Yesil soganlar ince ince dogranip, limon suyu
ve karabiber ile birlikte purenin icine aktarilip karistirilir. Karısım
borcama dokulup uzeri duzlenerek sogumaya birakilir. Diger
tarafta sarimsakli yogurt hazirlanir. Soguyan purenin uzerine
dokulur. Uzeri nane ve kirmizi biber ile suslenir.
1 kg haslamalik (sari) patates
5-6 tane yesil sogan
1 adet limon
1 tatlı kasigi tereyag
tuz,karabiber
Üstü için:
1 kase yogurt
2-3 dis sarimsak
nane, kirmizi biber
Hazirlanisi :
Patatesler haslanıp soyulduktan sonra tereyagi ile birlikte ezilir,
pure haline getirilir. Yesil soganlar ince ince dogranip, limon suyu
ve karabiber ile birlikte purenin icine aktarilip karistirilir. Karısım
borcama dokulup uzeri duzlenerek sogumaya birakilir. Diger
tarafta sarimsakli yogurt hazirlanir. Soguyan purenin uzerine
dokulur. Uzeri nane ve kirmizi biber ile suslenir.
No comments:
Post a Comment