Super bir tarif Ebru arkadasimdan bende cokdenedim ama onunki kadar guzel olmadi,tarif ondan ellerine saglik arkadasim
Malzemeler:1 su bardagi sut
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi su
yarim bardak seker
2 tatli kasigi tuz
2 yumurta beyazi ici sarilari uzeri icin , 1 yemek kasigi maya,5 bardak un.
Ic malzemesi olarak hashas kullaniyoruz istege gore su veya siviyag ,hamur mayalandiktan sonra iki katina cikinca yumurta buyuklugunde bezeler alinir,1 cay kasigi teyeyag surulerek acilir hashas surulup sarilip kivrilir resimdeki gibi ayni islem butun hamurlara uygulanir.Tepside yarim saat mayalandirdiktan sonra yumurta sarilari surulup firinda pisirilir .AFIYET OLSUN
4 comments:
benim acma tarifimin sutlusu gibi ebrunun hamurisleri mukemmel oluyor , bende mutlaka deniyecegim ,tarif icin tesekkurler haticecim..
Evet canim bende Ebru`nun bu tarifini cok seviyorum ,ne kadar tarif alsamda aynisi olmuyo ,ayrica senin zeytinli aclarinda super onuda tuturamdim calisamalara devam :)
Bayramin kutlu olsun canim. Tüm sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlara insallah.
Hatice Hanimcim, sizi mimledim, sorular sayfamda, kolayliklar diliyorum...
Post a Comment