Monday, November 17, 2008

KABAK DOLMASI

Gecenlerde farmer markete gittik orda taze ve buyuk kabaklari gorunce hadi dedim dolmasini yapayim pek guzel geldiler buyukte olunca iclerini oymak kolay oldu hem beni cokda ugrastirmamis oldu.Sanirim uzun zamandirda yapmiyomusum ki oglusum bunu daha once yiyip yemedigini sordu ha bide cok lezzetli oldugu icin sanirim:) bende cok begendim kizartarak yaptim daha once ki yaptigimi kizartmadan direk doldurup pisirmistim bence bu daha bir guzel oldu gelelim yapilisina;
malzemeler: 3-4 tane buyuk kabak
1.5 su bardagi pirinc
1yemek kasigi salca
bir tutam dereotu,tuz karabibiber, ust kisimlarini kapatmak icin domates
Yapilisi: Kabaklarimizi soyup iclerini oyuyoruz ben bir kabagi uce boldum siz istediginiz olcude ayarliyabilirsiniz ,iclerini oydugumuz kabaklari siviyagda kizartiyoruz ,baska bir kapta ic malzemelerini karistirip kizarmis olan kabaklari dolduruyoruz pirinclerin sisecegini dusunerek cok doldurmuyoruz icini ustlerine domates koyup bir tencereye yerlestiriyoruz uzerine tabak kapatip uzerini gececek sekilde sicak su ilave ediyoruz , yarim saat pisiriyoruz yarim saat de dinlenirip servis yapiyoruz.AFIYET OLSUN.

No comments: