Hamuru icin malzemeler :bir su bardagi sut
bir su bardagi ilik su
bir su bardagi siviyag
5 bardak un,bir bucuk yeyemk kasigi kuru maya,bir yemek kasigi tuz bir tatli kasigi silme seker
Ic malzemesi icin: 500gr kiyma,iki orta boy domates rendelenmis veya kabuklari soyulup kucuk kucuk dogranmis,bir iki tane sivribiber,bir silme yemek kasigi salca ,biraz siviyag,tuz ,kararbiber,pul biber,kimyon ,bir tutam maydonozve bir tane orta boy rendlenmis sogan
Yapilisi: Ic malzemerimizi derin bir kapta guzelce karistiriyoruz ve hamurumuzu guzelce bir kapta yoguruyoruz olcu tam oluyor unla birlikte ben makinaya koyuyorum yogrulmasi icin daha bir baska guzel oluyo , mayalanmasini beklemeden ceviz kadar bezelere aliyoruz hatta biraz daha kucuk onlari oklavayla biraz acip ince acabilirsiniz puaca icin actigimizdan daha ince olucak ic malzememizi bir yemek kasigi kadar koyup pide seklini veriyoruz 45 dakika tepsimizde mayalandiriyoruz uzerlerine yumurta sarilari surup 200 derece veya 400F pisiririyoruz pistikten sonra sicakkken tereyagini hafifiten uzelerine suruyoruz daha bir parlak ve lezzetli oluyo ben tuzsuz tereyag kullaniyorum deneyin derim.AFIYET OLSUN
2 comments:
Su manzaraya bak harikaaa..
Tesekkurler canim o senin guzelligin
Post a Comment