Bu hos tatli tarifide portakal agacindan aldimGercekten super bir site gecenlerde tatli krizim tutmustu aklima revani geldi ve bu guzel tarifi denedim tavsiye ederim
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/teyzem_leyla_erenin_tarifleri/index.html
Malzemeler:
4 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
5 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak ceviz içi
Şerbeti: 3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su
Hazırlanması:
Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve kek kıvamında bir hamur elde edin.
Karışımı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yayıp 175C'de üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan almadan 1-2 damla limon suyu ekleyin.
Tepsiyi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Ilık şerbeti de revaninin üzerine gezdirin. En son hindistan cevizi ile süsleyin.
4 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
5 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak ceviz içi
Şerbeti: 3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su
Hazırlanması:
Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve kek kıvamında bir hamur elde edin.
Karışımı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yayıp 175C'de üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan almadan 1-2 damla limon suyu ekleyin.
Tepsiyi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Ilık şerbeti de revaninin üzerine gezdirin. En son hindistan cevizi ile süsleyin.
No comments:
Post a Comment