Monday, March 30, 2009

GUL TATLISI



Canim Nuriye teyzemin tarifi ,teyzecigim kalbura basti tarifi nde kullaniyodu bu hamuru bende gul seklini vererek yaptim. Yapimi kolay ve hamur olarak da tatlisini cok guzel ceken bir tatli serbetini yani ,hem kiyir kiyr bir tat hem serbetini ceken hos kolay bir tatli bu kadar ovguden sonra tarifinide vereyim sekil verme anlaminda resmi koyuyorum umarim acik olmustur:)
Malzemeler:250 gr margarin (ben tereyag kullandim tuzsuz)
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
1 yumurta ,birazcik tuz
1 tatli kasigi kabartma tozu cok kabarmamasi gerekiyo sekil bozulmamasi icin
Serbeti:3 .5 su bardagi su
3 su bardagi seker ,biraz limon suyu
Yapilisi: Teryagini eritip icine siviyagini,yogurdu,yumurtayi ,kabartma tozuyla birlikte ununu ekliyoruz puf noktasi hamur olabildigince yumusak olucak ele yapismayan yumusak bir hamur olucak hamurumuzu iki bezeye ayiriyoruz oklavayla yarim cm acip cay bardagiyla kesiyoruz ve resimdeki gibi sekil verip 180 derecelik firinda pisirip serbetini dokuyoruz unutmayin ikiside ilik olucak 3 -4 saat sonra servise hazir

2 comments:

yıldız said...

Merhabalar,
gül kurabiyelere bayılıyorum çok şirin görünüyorlar ama cevizli hiç denemedim eminim daha güzel olur ellerine sağlık ...
Sevgiler.........

Hatice said...

Tesekkurler canim cevizi ben cok yakistiriyorum tatlilara, damak tadina kalmis:) findiklada denedim oda guzel oluyo ama esas tarif sanirim bademli ben hic denemedim.