Thursday, July 24, 2008

KABAK CORBASI


Bu guzel tarifide arkadasim Hatice`den aldim, cok guzel besleyici hafif deneyin derim:)
Malzemeler:5kisilik 3 tane orta boy kabak
bir tane iri havuc
bir su bardagi sut
bir tutam dereotu
uc kasik un,uc kasik tereyag,5 su bardagi su( tavuk suyuda guzel olur varsa tabi) tuz ,karabiber
Yapilisi : Once tenceremizde yagimizi eritiyoruz bir yandanda havuc ve kabaklari rendenin iri trafiyla rendeliyoruz ,ilk olarak havuclarimizi soteliyoruz biraz yumusayinca hatta renginden anlasiliyor sonrada kabaklari atip kavururuyoruz bu asamadan sonra unumuzu ilave edip kavuruyoruz ve uzerine soguk suyumuzu ve sutumuzu ilave ediyoruz kaynayanakadar karistiriyoruz dogranmis dereotunu , tuz ve karabiberinide atip 5-10 dakika kaynatiyoruz sicak servis yapiyoruz .AFIYET OLSUN

2 comments:

camay said...

Bayilirim sebze corbalarina , ben bu tarz corbalara kremayida yakistiriyorum ne dersin? Ellerine saglik superr..

Hatice said...

sagol canim benim lezzet ustasi sensin neden olmasin