Sunday, January 18, 2009

INCIR TATLISI


Benim tadini cok sevdigim hatta favori tatlim diyebilirim ne zaman yesem tek dilim yetmez tadi bence super degisik bir tatli ustelik ustunun kremasi da harika bisey pastalarimada denedim sizde mutlaka deneyin.Bu guzel tarifi cok begendigim zevkle takip ettigim portakal agacindan http://www.portakalagaci.com/oburcuk/tatllar/ aldim eger sizde benim gibi inciri cok seviyorsaniz mutlaka bu tatliyi denemenizi tavsiye ederim ustu ayri lezzet alti ayri lezzet super yani:)AFIYET OLSUN
Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

No comments: