Wednesday, April 1, 2009

BOSNAK PUACASI

Bu guzel tarifte sevgili arkadasim Hulya`dan sevgili http://www.kekevi.com/tbosnakpogacasi.html `den almis kabartma tozu ile yapildigi icin cok kisa surede hazirlanacak farkli bir lezzet ellerine saglik arkadasim

Malzemeler:
125gr. tereyağı (oda ısısında)
2 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet havuç
yarım demetten az maydanoz
yarım demetten az dereotu
1 çorba kaşığı tuzot
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Havucu soyup rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın.
Yumurta, yoğurt, tereyapı ve sıvıyağı alıp kapta karıştırın.
Diğer malzemeleri ilave edip katı olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğurun.
10 dakika kadar dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.

3 comments:

Nafiye Göktepe said...

Harika gorunuyor, denemeliyim...

GÜL'ÜN MUTFAĞI said...

Tuzluları çayın yanında daha çok seviyorum çok güzel bir poğaça olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

Hatice said...

Tesekkurler arkadaslar guzel yorumlariniz icin