Saturday, April 11, 2009

HINGEL


Bir Sivas`li olarak artik siteme eklemem gerekiyordu gec bile kaldim bizim evde surekli yapilan bir yemek ama fotografliyamadigim icin simdiye kismet oldu ,tabi annem ve kayinvaldem kadar guzel yapamasamda evdekiler afiyetle yiyor,eee onlarda da yillarin tecrubesi var tabi:)Gelelim yapilisina tarif verebilmek icin ozellikle olcdum manti hamuruyla ayni hamur ama ne kadar sert olursa o kadar guzel .
Malzemeler:3 bardak un
1 yumurta
1bardak su ,bir tatli kasigi tuz ,bu hamurdan uc beze cikiyor istege gore artirabilirsiniz
ici icin: 500 gr kiyma ,sogan ,maydonoz,tuz karabiber ,kimyon,pulbiber arzuya gore istediginiz baharatlari ekliyebilirsiniz ,kayinvaldem reyhanda koyar oda baska guzel oluyo
Yaplisi:Hamur malzemelerini bir kabin icine alip iyice yoguruyoruz sonra hamurumuzu uc bezeye ayirip uzerini kapatiyoruz en az yarim saat dinlendirin hem daha kolay aciliyor,bu arada kiymamizi hazirliyoruz ,bekletmis oldugumuz hamuru oklavayla acabildigimiz kadar aciyoruz manti hamuru kadar ince olmasada cok da kalin olmuyacak sonra 1,5 -2 cm boyunda kareler kesiyoruz ucgen olucak sekilde kapatiyoruz sicak kayanayan suya tuzda ekleyip yapmis oldugumuz hamurlarida hasliyoruz 15 dakika ve enson servis tabagina alip uzerine mis gibi tereygini gezdiriyoruz sicak sicak afiyetle yiyoruz.AFIYET OLSUN

No comments: