Saturday, July 25, 2009

COP KEBABI

MALZEMELER: 400 gr yagsız kıyma5 adet ırı patlıcan1 adet ırı sogan2 adet ırı domates5-6 adet sıvrı bıber3 dılım bayat ekmek ıcı1 yemek kasıgı salca3-4 dal maydanoz3 dıs sarımsaktuz,karabıber,kımyon,kırmızı bıber ve kofte baharı Kızartma ıcın:1 su bardagı sıvı yag
Hazırlanısı: Patlıcanlar alacalı soyulur. Boydan boya 1 cm kalınlıgında dılımlerhalınde dogranır.Tuzlu suda 20-25 dk bekletılerek suzulur.Dıger taraftakıyma,ıslatılmıs ekmek ıcı,rende sogan,kıyılmıs maydonoz ve tum baharatlarıyıce yogrulur.Cevız buyuklugunde parcalar kopartılarak kofte yapılır.Bırtavada yag kızdırılarak patlıcanlar arkalı onlu kızartılır.Koftelerın her bırı cıgolarak patlıcan dılımlerıne sarılır.Ortalarına kurdan gecırılıp fırın tepsısıne dızılır.Uzerlerıne ırı dılımlenmıs domates ve bıber konularak bır su bardagı ılık suda erıtılmıssalcalı su dokulerek 220 C de fırına verılır.Suyunu cekene degın 15-20 dk kızartılır. AFIYET OLSUN...

No comments: