Monday, July 6, 2009

MEYVELI TAVUK GOGSU


Bu harika tatlinin tarifide Ebru arkadasimdan,sicaklarda yenebilecek cok hos ve degisik ayrica yapimada cok pratik bir tatli.Tesekkurler arkadasim ellerine saglik:)

Malzemeler:125gr margarin
1 su bardagi arti bir yemek kasigi un
1 su bardagi seker
1kg un
muz,kivi ,cilek,istege gore findik veya ceviz
cilek sosu icin : cilek sosu istedigin kadar cilek ve toz seker ekleyip robotta sos haline getiriliyor isterseniz vanilyada ekliyebilirsiniz
Yapilisi:Once yagimizi eritip unumuzu kavuruyoruz,uzerine sutumuzu yavasaca karistirarak ilave ediyoruz ,sekerimizi ve vanilyamizi ekliyoruz altini kapatip mikserle karistiracagimiz bir kaba aliyoruz.Mikserle 5 dakika kadar cirpiyoruz ve icine dogranmis muz kiviyi ekliyoruz(kivilerimizi soyduktan sonra suyunu alip oyle ekliyoruz.Borcama ceviz kiriklarini serpip uzerine tatlimizi dokuyoruz bozdolabinda sogutup uzerine cilek sosunu ekleyip servis yapiyoruz .Afiyetle yiyoruz :)

No comments: