Sunday, January 6, 2008

BETUL`UN GUL TATLISI


Bayramda yedigim en guzel tatlilardandi.Ellerine saglik arkadasim yapilisi hem pratik hem sik bir tatli gelelim yapilisina
Malzemeler:hazir bakalavalik yufka,tuzsuz tereyag,ince rondodan gecirilmis ceviz
sebeti icinde seker ve su
YAPISI : Once 3,5 su bardagi sekerle ,3bardak suyu kaynatiyoruz serbeti icin kivamina gelince onu bir kenarda sogutuyoruz.Baklavalaim yufkalari iki kat alip uzun tarafindan uzerine ceviz serpip oklavaya sariyoruz buzup cikarip gul seklini veriyoruz islemi butun yufakalara uyguluyoruz bittikten sonra uzerine tereyag eritip dokuyoruz .Firinda kizardik tan sonra sagutup serbetide soguga yakin ilik dokuyoruz uzerlerinede ceviz dokup servis yapiyoruz.AFIYET OLSUN

4 comments:

disal said...

hımm arkadaşının ellerine sağlık....

nefis bir görüntü....

bayram da bitti tatlılar artık yok....

illa bayram ,ramazan olacak tatlı yapmak için ...yoksa yapamıyoruz....

onun içinde sonradan böyle görünce canımız çekiyor....

öptüm canım...

Hatice said...

tesekkuler yorumunuz icin boylelikle sizin guzel sitenizide gormus oldum malumunuz yeni katildigim icin ancak kesfediyorum.Ayrica porselendemlik9 etkinliginden de haberim oldu sayenizde cok guzel tarifleri gormek imkanim oldu umarim kucuk bicirikimdan firsat bulup bende katilabilirim

Zerrin said...

merhaba,

betülün ellerine sağlık diyelim :) nefis görünüyor.

sıcacık sevgiler.

www.misssgibi.com
Not: bu sırada size sadece blogspotda adresi olanlar yorum yapabiliyor. Eğer yorumlardan değiştirirseniz bir çok kişi yorum yapabilecektir.

Bilginize.

www.misssgibi.com

Hatice said...

tesekkurler yorum ,uyariniz ve sicacik sevgileriniz icin