Tuesday, February 19, 2008

SEVGILI ZEHRA`NIN CEVIZLI COREGI


Oncelikle, once kuzucugumun sonra benim rahatsizligimdan oturu cok uzun zamandir yeni bir tarif ekliyemedim icin uzgunum. Bu arada cok tarif birikti ama umit ediyorum en kisa zamanda onlari da ekleme imkanim olur.
Simdi sizlere Zehra`nin annesi sevgili Husnuye teyzemizin cevizli coreginin tarifini verecegim. Tarife baslamadan sunu soylemeliyim ki corek gercekten cok nefisti ellerine saglik.
Yapilisi: Su ,tuz ,maya ,undan yumusak bir hamur yapiyoruz; olcusu size kalmis teyzemizin ALLAH vergisi elinin olcusu oldugu icin olcu alamadim.Hamurumuzu bezelere alip biraz dinlendirdikten sonra acabildigimiz kadar aciyoruz, uzerine eritilmis tuzsuz tereyagI suruyoruz ve gozleme gibi katliyoruz. Kare olan bu parcaya istege gore degisir iri dovulmus ceviz sepiyoruz ve uc parmak kalinliginda seritler kesip elimizde yuvarliyoruz ve ayni islemi diger hamurlara da uygulayip tepsimize diziyoruz. Yarim saat tepside mayalandiktan sonra yumurta sarisini surup firina veriyoruz ve son olarak pisince de afiyetle yiyoruz . AFIYET OLSUN.....

2 comments:

Anonymous said...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik.

Hatice said...

Tesekkurler canim cokda lezzetliydi yoresel bir tat.Elimden geldigincede yoresel yemeklerimizi koyuyorumki degisik yemekler ogrenelim :)