Saturday, September 6, 2008

Rulo pasta


Bu guzel pastada http://begummutfakta.blogspot.com/2008/06/muzlu-pasta.html garantili bir tarif ilk kez yapiyorsaniz deneyin derim benim daha onceki pantispanya denemelerim guzel olmamisti keki tepsiden kaldiriken hep parcalandi ama bunu rahatlikla aldim ve altinda yagli kagit oldugu icin sarmak da kolay oldu , biraz sogur sogumaz sarin ,AFIYET OLSUN
Malzemeler
2 muz
Hindistancevizi
Pandispanyası icin:
4 yumurta sarısı
140 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sıcak su
4 yumurta beyazı
110 gr un (1 su bardağı)
Kreması icin:
1 litre süt
140 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
55 gr un (½ su bardağı)
50 gr nişasta (½ su bardağı)
1 paket vanilya
100 gr margarin
2 yemek kaşığı pudraşekeri
bir kac damla limon suyu
Pandispanyası icin:
Tepsiye yağlı kağıd seriyoruz ve fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar mixerle cırpıyoruz.
Yumurta sarıları, şeker, tuz ve suyu yaklaşık 5 dak. rengi acılana, köpürene kadar mixerle cırpıyoruz.
Bu karışıma unu eliyoruz ve katılaşmış yumurta beyazını ilave edip dikkatlice karıştırıyoruz, tepsimize döküp 10-15 dak. pişiriyoruz.
Pandispanyayı pişdikten sonra yaklaşık 10 dak. bekletiyoruz.
Pandispanyanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar şeker serpiyoruz (bunu havluya yapışmasın diye yapıyoruz) ve altdaki fotorafda göründüğü gibi temiz bir mutfak havlusu üzerine yayıp pandispanyayı ters döndürüyoruz. Üzerinden yağlı kağıdı dikkatlice cıkarıyoruz (iyi cıkmazsa nemli bir bezle yağlı kağıdın üzerinden geciyoruz. Böylece rahatlıkla yağlı kağıdı cıkarabiliriz). Havluyla birlikte ruloya sarıyoruz ve sırası gelene kadar bekletiyoruz (Bunu pandispanyamız sonra iyi sarılabilmesi icin yapıyoruz).
Kreması icin:
Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencereye alıp cırpıyoruz ve orta ateşte devamlı cırparak kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra margarini (4 kerede) ilave edip mixerle cırpıyoruz. Pudraşekeri ve bir kac damla limon suyunu ilave edip iyice cırpıyoruz.
Hazırlaması:
Muzları soyup kararmasın diye limon suyu sürüyoruz üzerine.
Rulomuzu acıp kremanın yaklaşık yarısını üzerine sürüp muzları en öne yanyana koyuyoruz, tekrar sıkıca sarıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
Rulomuzun her yerini bolca kremayla kaplayıp üzerine hindistancevizi serpiyoruz.
Buzdolabında en az 4 saat bekletiyoruz (Ben genelde geceden yapıp ertesi gün servis yapıyorum. Tadı cok daha güzel oluyor).
Afiyet olsun...

No comments: