Malzemeler:
hamur için:1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt25 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya1 atlı kaşığı tuz ve şekeryarım çay bardağı sıvıyağ
iç malzemeleri:5 domates4 sıvribiber2 soğankarabiber , tuzarzu edilirse 1 kase rende kaşar
üzerine :yumurta sarısıdomates dilimiarsına sıvıyağ
Yapılışı:
domates, soğan ve biber yıkanır incecik doğranır. soğan ve biber 2 çorba kaşığı tereyağı ile hafif pişirilir. ince doğranmış domates eklenir baharatlar eklenir suyu az kalana kadar kısık ateste sote yapılır. soğumaya bırakılır.
Hamur için:
un hariç malzemeler karıştırılır. maya eritilir. un ilavesi ile ele hafif yapışan hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 10 bezeye ayrılır. her beze unlu zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır üzerlerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ sürülür. ilk beş hamur bu şekilde yapılır üst üste dizilir. kalan beş bezede aynı işlem yapılır. fırın tepsisi hafif yağlanır. üst üste dizilen ilk beş hamur merdane ile tepsi boyunda açılır içine yerleştirilir. hazırladığımız domatesli iç eşit sekilde döşenir kaşar serpilir.diğer üst üste dizilmiş 5 hamurda merdane ile açılır yerleştirilir dilimlenir mayalanmaya bırakılır. mayalanan börek yumurta sarısı sürülür domates dilimleri ile süslenir. önceden ısınmış 200 derecede pişirilir.
Bol domatesli, kaşarlı mayalı börek. yapımı kolay ve pizza lezzetinde…
Malzemeler:
hamur için:1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt25 gr yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya1 atlı kaşığı tuz ve şekeryarım çay bardağı sıvıyağ
iç malzemeleri:5 domates4 sıvribiber2 soğankarabiber , tuzarzu edilirse 1 kase rende kaşar
üzerine :yumurta sarısıdomates dilimiarsına sıvıyağ
Yapılışı:
domates, soğan ve biber yıkanır incecik doğranır. soğan ve biber 2 çorba kaşığı tereyağı ile hafif pişirilir. ince doğranmış domates eklenir baharatlar eklenir suyu az kalana kadar kısık ateste sote yapılır. soğumaya bırakılır.
Hamur için:
un hariç malzemeler karıştırılır. maya eritilir. un ilavesi ile ele hafif yapışan hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. 10 bezeye ayrılır. her beze unlu zeminde tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır üzerlerine 1 tatlı kaşığı sıvıyağ sürülür. ilk beş hamur bu şekilde yapılır üst üste dizilir. kalan beş bezede aynı işlem yapılır. fırın tepsisi hafif yağlanır. üst üste dizilen ilk beş hamur merdane ile tepsi boyunda açılır içine yerleştirilir. hazırladığımız domatesli iç eşit sekilde döşenir kaşar serpilir.diğer üst üste dizilmiş 5 hamurda merdane ile açılır yerleştirilir dilimlenir mayalanmaya bırakılır. mayalanan börek yumurta sarısı sürülür domates dilimleri ile süslenir. önceden ısınmış 200 derecede pişirilir.
No comments:
Post a Comment