Sunday, April 26, 2009

HAMUR KIZARTMASI

Yine cok sevdigim hamur islerinden ama taze olucak mis gibi puf puf aslinda firindan alirdik hamur mis gibi hemencecik de kizartirdik cok nefis olurdu ama buralarda oyle bir luksumuz olmadigi icin cok canimiz istediginde yapiyorum bizim ev halki patatesli sevdigi icin ben patatesli yaptim tabi bos da yaptim.Canim kardesim Harun cok severdi .Simdi ekmek makinalari saolsun onlarin yaptigi hamurda pek aratmiyo firindakileri .Bu tarifimide goz karari yaptigim icin olcu veremiyecegim hamurumuzu su ,tuz , maya,un la birlikte yumusak guzel bir hamur yapiyoruz diger tarafta haslamis oldugmuz patatesleri yagda sonlari kavurup salcayla birlikte guzelce kavuruyoruz ,tuz ve karabiberide ekliyoruz sonra hamuru iki parcaya bolup yarim cm kalinliginda aciyoruz ben hepsi ayni olcu olsun diye bardakla kesiyorum istege gore pasta kaliplarida kullanilabilir ,istege gore ic malzemesi peynir maydonozda olabilir hazirlayip kizgin yagda kizartiyoruz ve sicak sicak mis gibi yiyoruz yaninda da cay ile yani size kalmis afiyet olsun .(olculeri en kisa zamanda ekliyecegim ins)

2 comments:

Nafiye Göktepe said...

Mis mis, agzimiza layik... Ben bos olani daha cok seviyorum. Cayin yaninda anlik canim ne isterse peynir, domates, salatalik, recel ondan koyuyorum icine. Ellerinize saglik...

Hatice said...

Saol canim ben her turlusunu severim yeterki sicak ve puf puf olsun