Monday, December 24, 2007

ANNEM IN BAKLAVASI


Bayram olurda baklavasiz olurmu dedim hemen annecigimi arayip tarfini aldim hem siteme koyayim dedim umarim sizlerde dener begenirsiniz.Ben kucuk cucugumle ugrassamda yarim saatte yaptim :) biraz oyaliyo ama cok ince hamur acmaya gerek yok ust uste kondugu icin malumunuz yagli hamurda kolay acilir .Elhasili gozunuzu korkutmayin derim ve tarife gecelim
Tepsim buyuk oldugu icin ben bir bucuk cay bardagi kullandim olcuyu , siz orta boy bir tepsiye kullanacaksaniz bir cay bardagi kullanin
MALZEMELER:Bir bucuk cay bardagi siviyag veya eritilmis tereyag daha guzel oluyo
bir bucuk cay bardagi su eger tek tek acabilen varsa su yerine yogurt konuyormus annecigim oyle dedi
bir bucuk cay bardagi sut
bir yumurta,kabartma tozu ,ben unutmusum :) ama begendiler
ve kolay acilmasi icin bir yemek kasigi sirke veya limon suyu ,aldigi kadar un,istege gore iri dovulmus , rondodan gecirilmis ceviz
YAPILISI :Malzemeleri karistirip yumusak bir hamur yapiyoruz 40 parcaya boluyoruz cevizden kucuk oluyo , bu parcalari biraz acip aralarina nisasta koyup ust uste koyuyoruz ben basta 10 ar tane koyup aciyodum ama bu sefer 5 er tane yaptim ,acip acip yani kucuk kucuk actiginiz hamurlari birazda bekletirseniz acilirken daha iyi olur kolay acilir yani ,actiktan sontra yani tepsinin buyuklugunde actiktan sonra her 10 tanede ceviz serpiyoruz aralarina yani uc kat ceviz koyuyoruz bittikten sonra ustune bastirip kesiyoruz uzerine tereyag biraz istege gore siviyaglada karistirip dokuyoruz 200 derece firinda pisiriyoruz
SERBETi:5 bardak seker
5bucuk bardak su ,yarim limon istege gore ,vanilya hos bir aroma veriyo isterseniz bir cay kasigi koydum ben
Baklavamiz pistikten sonra ilikken serbeti dokuyoruz serbetimizde ilik olacak 3-4 saat sonra servise hazir olur ben sabah doktum aksama servis yaptigimda guzel cekmisti

1 comment:

akdenizkizi.blogspot.com said...

annelerimizin yarısı olsak yeter....ama bizde o sabrı göremiyorum bezen....herşey çok güzel ellerinize sağlık