Saturday, December 15, 2007

MANTILI,NOHUTLU CORBA


Ne zamandir denemek istedigim cok merak ettigim bir tarifti .Hadi dedim buzlukta hazir manti varken deneyeyim,ben cok begendim.Her kadinin derdidir bugun ne pisirsem bende fikir alabilmek icin kendi kendime hep diger siteleri dolasirim bu tarifinde hep gorurdum kismet buguneymis denedim bide sizlerle paylasayim istedim gelelim tarife
malzemeler: hazirlanmis manti (daha sonraki gunlerde mantida yapariz )
nohut haslanmis ben konsrve kullandim daha pratik oldu
kusbasi et aslinda tarifte kemikli et diyordu ama olmadigi icin boyle
kullandim mutfakta careler tukenmez
salca ,tereyag ,siviyag ne kullaniyosaniz ben genellikle ikisindende kullanirim
yapilisi: yagda eti ilk once kisik ateste hic karistirmadan suyunu birakip cekene kadar pisiriyoruz tuzda atmiyoruz suyunu cekmeye basladiginda atilabilir.Salcasini nohutunu koyup suyunu koydum suyu mantiya gore ayarlamak gerekiyo fazlaca olursa iyi olur,su kaynayinca mantilari atiyoruz yarim saat kaynatiyoruz mantilar iyi ce pistikten sonra servise hazir ayrica arzuya gore baharatlandirabilirsiniz karabiber ,pul biber ne isterseniz AFIYET OLSUN
EVINIZDEN HUZUR SOFRANIZDAN BEREKET EKSIK OLMASIN

2 comments:

camay said...

uuufffff super ya bir yandan lahmacun bir yandan bu dehset corba nasil canim cekti , siraya koydum hemen deniyecegim ellerine saglik canimm...

Hatice said...

sagol canim simdiden kolay gelsin umarim begenirsin afiyet olsun