Friday, December 7, 2007

SULU KOFTE



Bu yemekte bizim oralarin yemeklerindendir .Bir Sivasli olarak, annem kadar guzel yapamasamda bizim ailenin en sevdigi yemeklerdendir bana pratik gelen yapmasi, pisirmesi bir saat sevdigim ozel lezzetlerdendir .Simdi yapilisina gelelim

malzemeler

500gr kiyma istege gore artirilabilir

bir subardagi bulgur

biraz un,bir yumurta

ince dogranmis maydonoz

bir orta boy ince de dogranabilir ama ben rondada az kiyiyorum rendelenmisten biraz daha diri oluyo,

tuz kimyon ozellile kullanin cok guzel tat veriyo,karabiber ,pul biber

YAPILISI:oncelikle kiymayi bulguru ve sogani derin bir kapin icinde biraz yogurun isterseniz biraz ilik suyla islatin yoguruken bulgurlar biraz sisince maydonoz koyun yine yogurup un ve yumurtayi koyun bunlar koftenin dagilmamasi icin bir neyi yapistirici oluyo bes dkikaya yakin yoguruyosunuz sonra minik minik alip misket gibi yuvarliyosunuz bence esas zor kismi bu biraz oyaliyo ama benim kuslarim yardim ediyo hemencecik yapiyoruz.Yuvarlama islemi bittikten sonra koftelerin uzerine un serpiyoruz ki suyu kivamli olsun diye ,bunlari bitirdikten sonra bir tencerede biraz tereyag biraz sivi yag karistirip eritiyoruz bir bucuk kasik salca koyup kavuruyoruz uzerine su ilave edip kaynayinca kofteleri atiyoruz icine 20 25 dakika yetiyo pismesi icin ama servisten once 15 beklerse daha guzel olur .AFIYET OLSUN

4 comments:

Beyza said...

Siteyi takip etmeye basladiktan sonra leziz yemekleriniz evimizin lezzet kaynagini artirdi. Aman bu leziz yemeklere ara vermeyin zira evdekilerle aramzizn bozulmasini istemiyorum Ellerinize klavyaniza saglik, selamlar...

Hatice said...

teskkurler guzel kusum canim kizim yeterki siz begenin

hacer said...

canım siteni çok beğendim.Hayırlı olsun.Bnde yemek yapmayı seven birisi olarak sitenden faydalanacağım.öpüyorum

Hatice said...

canim benim cok tesekkur ederim begenmene cok sevindim bende hepinizi cok opuyorum sizleri cok ozledik