Saturday, January 12, 2008

ETLI BULGURLU LAHANA SARMASI


Bizim evde sevilen yemeklerdendir her ne kadar buyuklerimiz kadar guzel yapamasamda ve mis gibi tereyag olmasada guzel oluyo.Ozellikle kisin alirdi annem kocaman alirdi bir taneden bir tencere sarma cikardi simdi iki taneden zor cikiyo ben kucuklerini bulabildim.Daha once bir yil Kosova da kaldik biz , orda kisin bulunan tek sebzeydi lahana desem yeridir lahana ve kiyma en cok bulunan iki sey oldugu icin bizde bol bol lahana sariyoduk hatta onlarin ozel bir yemekleri vardi lahanadan bizim gibi kucuk kucuk olmasada sanirim onlarda sarma gibi sariyolarladi ya Kosova dedim aklima kiymali borekleri geldi cok guzel oluyo, ha bide ramazanda pide gibi seyleri oluyodu ama icli ortasina malzeme koyuyolardi sen eve hazirliyosun bizim usul yani ,yumurtali peynirli neyse cok canim cekti her yerin kendine has mutfagi oluyo bilirsiniz canim ulkemdede oyle karadeniz , akdeniz , ic anadolu derken buda ic anadoludan Sivas yemeklerinden bilmiyorum baska yerde etli bulgurlu yapiliyomu ama biz yapragida bayramlarda etli sarariz oda baska guzel oluyo zeytinyaglida ama mutfagimiz cok zengin vesselam gelelim tarife...

Malzemeler:500gr kiyma

Bir bucuk bardak bulgur incede olur kalinda ben ince kullandim

1 orta boy sogan

1yemek kasigi salca

arzuya gore dereotu,maydonoz,siviyag

tuz,karabiber,kimyon,kirmizi pul biber

Yapilisi:Malzemelerin hepsi bir derin bir kabin icinde karistirilir ,lahana haslanip sarilirip pisisrilir ,pistikten sonra uzerine tereyag eritilip dokulur.AFIYET OLSUN

7 comments:

Anonymous said...

Bizzat bu guzel lahana sarmalarindan yemis birisi olarak ellerine saglik arkadasim diyorum ve guzel tariflerinin devamini diliyorum..

Hatice said...

Tesekkurler canim ya afiyet olsun umarim begenmissindir

Anonymous said...

Canım Hatice,

bu nasıl bir görüntüdür...

pazar pazar nasıl canım lahana sarması çekti anlatamam :))

ellerine sağlık.

sevgiler.

www.misssgibi.com

İlker Ergin said...

merhaba,sarmalar süper valla.Ellerinize sağlık.Bir ara yapmam lazım.Sevgiler.

Hatice said...

Tesekkurler guzel yorumlariniz icin Zerrin`cim cok seviniyorum boyle guzel yorumlar alinca optum sizi aysrica ilker hanim siz daha iyi bilirsiniz lahana yemeklerini yaniliyomuyum? SEVGILER

Anonymous said...

Sarma harika görünüyor,ellerinize saglik.

Hatice said...

tesekkurler adresinizi hemen arsivime ekledim