Wednesday, March 19, 2008

DOGUM GUNU MENUSU

YESIL MERCIMEKLI BOREK
Hazir yufkadan yapiliyor icerisine yesil mercimek koyuyoruz , yeşil mecimeği haşlıyoruz.suyunu süzdükten sonra tencereye yağı koyup soğanı kavuruyoruz.haşlanmış mercimeği ilave edip 5 dakika kavuruyoruz.yufkayı açıp süt ve yağ karışımını üzerine döküyoruz.daha sonra yufkayı sigara böreği yapar gibi kesip içine mercimeği koyarak muska şekli veriyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp 160derecede kızartıyoruz.

YOĞURTLU PATATES SALATASI
Patatesi haşlayıp iyice eziyoruz.içine baharat tuz dereotu yeşil soğan koyup karıştırıp tepsiye döküyoruz.üzerine yoğurtla mayonez karışımı döküp pul biberle süslüyoruz

PRENSES TATLISI.
Malzemeler:1 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI UN
1 LT.SÜT
1 PAKET VANİLYA
125 GR. MARGARİN
SOS İÇİN
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKO
1 YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
YAPILIŞI:

YUMURTA ŞEKERLE ÇIRPILIR. SÜT VE VANİLYA İLAVE EDİLİP PİŞİRİLİR. OCAKTAN İNDİRİNCE 125GR. MARGARİN İLAVE EDİLİP BLENDIRLA 1 DK ÇIRPILIR. ÖNCEDEN ISLATILMIŞ KALIBA DOKULUR
SOS İÇİN
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN TAVADA ERİTİLİR. BİRAZ ILININCA KAKAO 1 YUMURTA, 1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER İLAVE EDİLİP İYİCE ÇIRPILIR. MUHALLEBİNİN ÜSTÜNE YAYILIR.

No comments: