HAMURU ICIN MAZEMELER:
1 Cay bardagi süt.
1 Cay bardagi ilik su.
1/2 Cay bardagi siviyag.
1 Küp yas maya.
1/2 Cay kasigi seker.
Arzuya göre tuz.
HARCI ICIN:
1 Su bardagi kasar rendesi.
1 Su bardagi beyaz tuzlu peynir.
2 Yemek kasigi tereyag.
ÜZERINE SÜRMEK ICIN:
1/2 Yemek kasigi yogurt.
1 /2 Yemek kasigi siviyag.
HAZIRLANISI:
Süt,siviyag,ilik su ve mayayi yogurma kabina alin.Mayayi elinizle ezerek eritin.Üzerine seker ve arzuya göre tuz ilave edin.Azar azar aldigi kadar un ekleyerek elinize hafif yapisacak kivamda hamur yogurup,üzerini nemli bezle örterek kabarmasi icin bekletin.
Beyaz peynirle kasar rendesini harmanlayin.Tereyagini eriterek,ilik kivamda bunu peynirli harca katip karistirin.
Mayalanmis hamuru yuvarlak sekilde un ile elinizin tabanini bastirarak servis tabagi büyüklügünden az büyükce olarak acin.Firintepsinize bu hamuru alip köselerini ice dogru resimde gördügünüz gibi kivirin.
Ortasina peynirli harci koyup kasikla yayin.Hamurun kivrilmis yerlerine yogurtla siviyagi cirpip,fircayla sürün.180 derece isitilmis firinda üzeri hafif kizarana kadar firinlayin.Sicak olarak servise sunun.
Afiyet olsun.
1 Cay bardagi süt.
1 Cay bardagi ilik su.
1/2 Cay bardagi siviyag.
1 Küp yas maya.
1/2 Cay kasigi seker.
Arzuya göre tuz.
HARCI ICIN:
1 Su bardagi kasar rendesi.
1 Su bardagi beyaz tuzlu peynir.
2 Yemek kasigi tereyag.
ÜZERINE SÜRMEK ICIN:
1/2 Yemek kasigi yogurt.
1 /2 Yemek kasigi siviyag.
HAZIRLANISI:
Süt,siviyag,ilik su ve mayayi yogurma kabina alin.Mayayi elinizle ezerek eritin.Üzerine seker ve arzuya göre tuz ilave edin.Azar azar aldigi kadar un ekleyerek elinize hafif yapisacak kivamda hamur yogurup,üzerini nemli bezle örterek kabarmasi icin bekletin.
Beyaz peynirle kasar rendesini harmanlayin.Tereyagini eriterek,ilik kivamda bunu peynirli harca katip karistirin.
Mayalanmis hamuru yuvarlak sekilde un ile elinizin tabanini bastirarak servis tabagi büyüklügünden az büyükce olarak acin.Firintepsinize bu hamuru alip köselerini ice dogru resimde gördügünüz gibi kivirin.
Ortasina peynirli harci koyup kasikla yayin.Hamurun kivrilmis yerlerine yogurtla siviyagi cirpip,fircayla sürün.180 derece isitilmis firinda üzeri hafif kizarana kadar firinlayin.Sicak olarak servise sunun.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment