Thursday, March 6, 2008

KIYMALI BOREK


Sicak sicak bir harikaydi mutlaka deneyin derim hamur acmasini cok bilmenize gerek yok hamuru yaglayip biraz beklettiginizde hamur kendini sizin ellerinize birakiyor zaten:)yapilisi ise ;tuz ,su ,maya ve unla yumusak bir hamur yapiyoruz,hamuru bezelere alip uzerini ortup dinlendiriyoruz .(mayalanmasini beklemiyecegiz sadece kolay acilsin diye biraz dinlendirecegiz)Diger yandada cigden kiyma 500gr,bir orta boy sogan ,bir demet maydonoz,tuz,karabiber,kimyon vazgecilmezlerimdendir hepsini karistiriyoruz.Hamurun icini yaglamak icinde yari yariya siviyag ve tereyag akoyuyoruz .Bu arada dinlenmis olan hamur bezelerimizi tek tek alip acabildigimiz kadar aciyoruz ve uzerlerine yagimizi surup diger bezemizi aciyoruz boyle 5-6 tane actiktan sonra tabi yagli bekletmis oluyoruz acaraken en ilk actigimizi aliyoruz , ben masamda yaptim keneralarinda cekistire cekistire aciyosunuz hamuru parmaklarinizla degil elinizin tersiyle alttan alttan cakisiriyoruz sonra kiymali icini koyup kol boregi gibi sariyoruz onuda tepsiye dondure dondure dosuyoruz uzerine yumurtanin sarisini surup 200 dercede pisiriyoruz ve afiyetle yiyoruz AFIYET OLSUN ,SAGLIKLI GUZEL GUNLERE

No comments: