Malzemeleri:2.5 su bardagi bulgur yarim paketten biraz fazla
bulgurun uzerini asacak kadar kaynamis su islatmak icin
4 yemek kasigi un
bir yumurta
tuz karabiber
4 yemek kasigi un
bir yumurta
tuz karabiber
Ici icin : 3-4 tane iri haslanmis patates arzuya gore salcayla kavurabilirsiniz veya sadece karabiber ve tuzla karistirip ic malzemesi hazirliyabilirsiniz
yapilisi :Ic malzmemizi hazirladiktan sonra bir kenara alip koftemiz icin olan bulguru kaynamis olan sicak suyla islatiyoruz bulgurlar sicak suyla sisiyor bir kennerda soguduktan sonra elimizi suyla islatarak bulguru hamur gibi yoguruyoruz.Elimize aldigimizda dagilmayacak birbirine yapisik duruma gelene kadar aslinda 10 -15 dakika olur ama ben tez canli oldugum icin cok ugrasmayi sevmiyorum 5 dakika yoguruyorum yetiyo ama dagilma olayi birazda bununla ilgili oldugu icin dikkat edin sonra unu ekleyip yine islatarak yogurun bu arada suyu dokmuyoruz sadece elimizi islatiyoruz cok kati olmuyacak unla yogurduktan sonra yumurtamizi kirip birazda oyle yoguruyoruz ve kofte yapmaya basliyoruz cevizden biraz buyuk parcalar alip elimizde yuvarliyoruz icini acip ic malzemesinide koyup kapatiyoruz kaynayan sicak suya atip 10 dakika pisirip servis tabagina aliyoruz uzerine tereyaginda kavurmus olugumuz salcali sosu dokup servis yapiyoruz ve afiyetle sicak sicak yiyoruz.AFIYET OLSUN
3 comments:
Tarifinizi aldım.Ellerinize sağlık.Yarın görüşmek dileğiyle...
23. Ev sahibemiz olan http://deryadanlezzetler.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim
Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
Post a Comment