Friday, May 23, 2008

PIRASALI BOREK


Canim ablacimdan almistim tarifini cok hos ayrica harika lezzetiyle de tam not aliyosunuz:)

Malzemeler:3-4 adet hazir yufka

bir cay bardagi yogurt

bir cay bardagi sut

iki tane yumurta sarilarini uzeri icin aliyorum ,yarimdan biraz fazla siviyag

ic malzemeleri icin: 3-4 adet pirasa , 300gr kiyma artirilabilinirde rtartayida ekleyip derin bir kasede iyice cirpiyoruz yufkalari iyice bu malzemeyle islatip dorde boluyoruz herbir parcayida gul boregi gibi genis tarfindan yani ic malzemesini koyup sarip kiviriyoruz bu sekilde yufkalari yapip uzerine yumurta saisi ve corek otunu serpip yarim saat dinlendiriyoruz vaktiniz yoksa hemende de pisebilir bekleyince daha bir guzel oluyo denele```cunki kiymasi bol olunca cok guzel oluyor,tuz karabiber,bir bucuk yemek kasigi salca

Yapilisi :Pirasalari temizleyip ince ince dogruyoruz bir kenara aliyoruz,tavaya biraz siviyag koyup kiymayi ekleyip kavuruyoruz salcayida ekleyip kavurup pirasalarida ekleyip bir guzel kavuruyoruz bir cay bardagi su katip bira suyunu cekene kadar pisiriyoruz suyunu cektikten sonra bir tabaga alip sogumasini bekliyoruz ,bu arada yufkalarimizi aliyoruz masaya serip uzerini suyla islatiyorum ben siz isterseniz sadece ic malzemesiyle islatabilirsiniz, sivi malzemeleri sutu ,yogurt,yumurtartayida ekleyip derin bir kasede iyice cirpiyoruz yufkalari iyice bu malzemeyle islatip dorde boluyoruz herbir parcayida gul boregi gibi genis tarfindan yani, ic malzemesini koyup sarip kiviriyoruz bu sekilde yufkalari yapip uzerine yumurta sarisi ve corek otunu serpip yarim saat dinlendiriyoruz vaktiniz yoksa , hemende de pisebilir bekleyince daha bir guzel oluyo deneyin derim

AFIYET OLSUN

No comments: