Sunday, March 9, 2008

ELMALI TART


Malzemeler:250gr margarin
bir cay bardagi siviyag
bir cay bardagi yogurt
bir yumurta
1 kabartama tozu ,yeterince un
Elmali ici icin:4-5 tane elma
iki yemek kasigi tarcin
bir su bardagi dovulmus ceviz ici
bir bucuk bardak seker arzuya gore artirilabilir
Yapilisi: Once elmalari soup rendeliyoruz,bir tavada rendelemis oldugumuz elmalari kavurup sulanip sularini cekmesini bekliyoruz ,kisik ateste tabi icinde malzemelri atiyoruz once seker,tarcin,cevizi atiyoruz elmalar suynu iyice cekince bir tabaga alip sogumaya bitrakiyoruz,Hamur malzemelerini alip once margarini eritip diger malzemelri karistiriyoruz yumusak bir hamur yapiyoruz.Hamuru ikiye bolup ilk parcayi buzluga koyuyoruz dondurup uzerine rendeliyicez ikinci parcayida borcama dosuyoruz hamurumuzu borcama dosedikten sonra yaptigimiz elmali icin hepsini dokuyoruz uzerinede donan hamuru rendenin iri tarafiyla rendeliyoruz her tarafa gelecek sekilde 200 dercede pisirip soguyunca uzerine pudra sekeri serpip servis yapiyoruz.AFIYET OLSUN

1 comment:

Anonymous said...

Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler.