Wednesday, May 7, 2008

PATATESLI KOL BOREGI


Uzun bir aradan sonra yazmaya ancak firsatim oldu.Kucuk kizim goz ameliyati oldu malumunuz onunla ilgilendigim icin siteme vakit ayiramadim ama simdi size cok guzel bir borek tarifi yazacagim.Arkadasim Ayse`nin yaptigi bu guzel boregi bizler yemege doyamadik her seferinde sicak sicak yapip bizlere ziyafet veriyo tesekkurler guzel arkadasim eline gonlune kollarina saglik gelelim tarife hamuru icin 4 su bardagi un,iki tatli kasigi tuz,yeteri kadar un maya kullanilmiyo ve acilan hamura surmek icin siviyag
yapilisi:Un bir kaba konur tuz ve suyunuda ekliyerek hamur yapiyoruz hamurumuz cok yumusak olmuyacak bu olcu iki tepsi icin yumaklar buyuk oldugu icin iki pazida tepsi doluyo.Hamuru yaptiktan sonra 4 parcaya boluyoruz ve kolay acilmasi icin biraz dinlendiriyoruz bir taraftada ic malzemesini hazirliyoruz patatesleri hasliyoruz haslanmis olan patatesleri ezip tuz ve karabiberle karstiriyoruz ve resimlerde gordugnuz gibi yapiliyo bezelere ayirdigimiz hamuru acabildigimiz kadar aciyoruz siviyag ile yagliyip resimlerdeki gibi yapiyoruz ve afiyetle yiyoruz sadece siviyag oldugu icin bana gore bu borek hafif oluyo yedikce yiyosun:) benim icin tek tek resimleri cekip gonderdigin icinde tesekkurler Ayse ellerine saglik










1 comment:

camay said...

Ayse bu konuda usta , borekleri elinin tersiyle bes dk. ya yapiveriyor massaaallllaaaahhhh diyorum canim arkadasima ...