
Malzemeler: 2 50 gr tereyagi veya margarin ,eritilip sogutulmus
1cay bardagi yogurt,
1cay bardagi pudra sekeri,
vanilya,kabartma tozu3,5 su bardagi un
ici icin;2 su bardagi sut,3 corba kasigi un ,yarim su bardagi seker,bir limon kabugu rendesi,vanilya malzemeleri bir tencerede guzelce pisirip sogumaya birakiyoruz
Yapilisi: Hamur malzemelerini bir kapta karistirip ozlu ve puruzsuz bir hamur yap .10 dakika dinlendir.bu arada ici hazirla.kremasida agir ateste karistira karistira uzeri goz goz olana dek pisir. hamurdan yumura iriliginde koparip isaret parmagi ilemumkun oldukca incelterek oyun,hamurlarin bosluklarina yarim corba kasigi doldurup hamurlarin agiz kisminibuzdurerek kapatin.ters ceviripyaglanmis firin kabinda 190 derecede altlari ustleri hafif pembelesene dek pisir hemen pudra sekerine bulayarak servis yap afiyet olsun
No comments:
Post a Comment