
Malzemeler:1 paket margarin(veya tereyag ben tereyagi kullaniyorum tuzsuz)
bir cay bardagi siviyag
bir cay bardagi yogurt
bir yumurta,kabartma tozu ,bir tutam tuz ceviz ve yeteri kadar un
Serbeti icin :3 su bardagi seker
3bucuk su bardagi su ,biraz limon suyu tatlimiz sekerlemesin diye
Yapilisi:Tereyagimizi eritiyoruz veya oda sicakliginda bir kaba aliyoruz diger malzemeleride ekleyip yumusak bir hamur yapiyoruz ne kadar yumusak olursa bir o kadar guzel oluyo ve serbetini o kadar iyi cekiyor.Tecrubelerime gore butun hamurlu tatlilarda genel kural diye dusunuyorum.Hamurumuzu yaptiktan sonra kalbura veya ebnimyaptigim gibi suzgu kullanabilirsiniz uzerine uc parmakla bastirip parmak bastigini yere ceviz koyup ters cevirip tepsiye yerlestiriyoruz 200derecede pisirip biraz soguyunca ilinmis olan serbetide dokuyoruz .AFIYET OLSUN
No comments:
Post a Comment