Wednesday, October 15, 2008

KUNEFE







Bu guzel tarifide Hande`den ogrendim New york `a gezmeye gittigimizde bizi agirlamisti arkadasim ve bu guzel tatliyi bizlere yapmisti ,o zamandan beri yemeye doyamadigimiz bir tatli.Yapimida cok zaman almiyor oncelikle kullanacagimiz kadayif taze olucak ve icine koyacagimiz peynir tuzsuz olucak burdaki arap marketlerinde sweet cheese diye satiyolar bilginize .
Malzemeler: 1 paket kadayif orta buyuklukte bir tava icin yarisini kullaniyoruz yaklasik 200gr kadayif,
125gr tereyag (margarinde olur tuzsuz)
tuzsuz peynir
bir kase seker,bir kase su ,serbeti icin
yapilisi: Oncelikle sekeri ve suyumuzu bir tencerede kaynatip serbetimizi ilimaya birakiyoruz, arzuya gore biraz limon veya aromali isteyenler birazcik vanilya kullanabilir.Kadayifimizi bir kabin icine alip uzerine erimis tereyegini dokuyoruz iyice karistirip yarisini tavaya bastira bastira yerlestiriyoruz , uzerine peynirimizi rendeliyoruz ve kalan kadayifida uzeine iyice bastira bastira yerlestiriyoruz ve uzerine kapagini koyup kisik ateste alt ve ustunu kizartiyoruz.Kizardiktan sonra servis tabagina alip ilik olan serbetimizi dokuyoruz 3-5 dakika dinlendirip ,yani caylarimizi servis yapana kadar ,yaninada tatlimizi servis yapiyoruz .AFIYET OLSUN

No comments: