Wednesday, October 15, 2008

CILEKLI TAVUK GOGSU

Bu guzel tatlinin tarifinide Zehra`dan aldim cok begendik ve hemen denedim cok guzel ,kolay ve hafif ayrica krem santinin o guzel tadiyla tavuk gogusu daha bir guzel olmustu hele o sosu:) tesekkurler arkadasim.
Malzemeler:
250 gr margarin
4 Su bardagi sut
1 Subardagi un
1 Subardagi seker
1paket krem santi teklisi tarife gore hazirlanmis, cilek
Cilek sosu: 400gr cilek, rondodan geciriyoruzve istege gore seker koyup buzdolabinda sogutuyoruz
yapilisi:
Tencerede margarini eritip uzerine un ekliyoruz biraz kavurup sutu sekeri ekleyip karisdirarak muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyoruz.Sonra buzdolabinda sogumaya birakiyoruz,bir yandan da kerem santimizi hazirlayip sogutuyoruz ,her ikiside soguduktan sonra bir kapta 5-6 dakika karistiriyoruz ve borcama dokuyoruz uzerinede hazirlamis oldugumuz cilek sosunu dokuyoruz bence bunu baska bir meyveylede yapabilirsiniz hatta cikolata sosu bile olur .AFIYET OLSUN

1 comment:

Anonymous said...

hepsi çok güzel görünüyor,iştahımı kabarttı ellerinize sağlık